Tre bilderav Roland Appelros, som reproducerats som en Digigraphie-serie. Skall säljas på Lilla Montemartre som går av stapeln den 28/8 Österports Torg i Ystad.
En canvasmålning 60 x 40cm och två små akvareller i vykortsstorlek 13 x 18cm.

Jag fotograferade av canvasmålningen på gården i solljus med solen från höger så ljuset faller på samma sätt som i målningen. Jag upplever att solljus är bland det bästa man kan fota tavlor i. Inte i starkt solljus, utan lite, lite molnigt. Har man en bra kamera är det inte mycket man behöver göra med vitbalansen sen. 🙂

Här är Rolands döskalle utskriven på Hahnemühle Torchon 285g.
Importerade råfilen till Lightroom 3 där jag ställt vitbalans och beskuret. Slutligen skrivit ut från PS4 på Printer Epson Pro 9900 med matt bläck på A2-ark Hahnemühle Torchon 285g. Denna bild är fotograferad i studion i befintligt ljus, därför är den lite mörkare än originalet från gården.

De andra två motiven var små akvareller målade på akvarellpapper.
Till höger i bilden ser du originalen och till vänster en A2Digigraphieprint på Hahnemühle Torchon 285g.
Jag scannade akvarellerna i en Canon 950F direkt till PS4 utan något filter alls i scanningen. Tog in dem i PS4 där jag lade på ett gult photofilter då Canonscannern inte riktigt klarade de svagt gula nyanserna på skallarna. Genom att maska photofiltret på själva skallarna påverkar det bara där den gula tonen finns. Utskrift direkt från PS4 på printer Epson Pro 9900 med matt bläck och med Digigraphie ICC-profil för Torchonpapper.

 

Lämna ett svar